Ostekake med sjokoladekrage
Bunn:
200 g sjokoladekjeks, knuste
70 g smør, smeltet
Grapses sammen og stappes ned i bunnen av en smurt, rund kakeform, 23 cm
i diameter (eller deromkring). Sett den i kjøleskapet i ti minutter. Det
kan være en fordel å ha bakepapir i bunnen av forma, for ellers sitter
kaka ganske godt fast.
Fyll:
500 g kremost, rørt myk (jeg bruker Philadelphia)
90 g sukker
2 egg
1 ss kakao (eller mer, spesielt hvis sjokoladen har lav kakaoprosent)
300 g rømme
250 g god, mørk sjokolade, smeltet (kokesjokolade funker fint)
3/4 dl Baileys e.l. (jeg bruker Mozart Liqueur)
Visp kremost og sukker. Ha i eggene, ett om gangen, og visp for hver
gang. Visp inn kakao og rømme. Visp i den avkjølte, smeltede sjokoladen.
Visp i likøren. Ha massen i formen, og stek ved 180 grader i 45 minutter
(gjerne på plate eller bakepapir, for det siver ut en del fett). Kaka
vil ikke være helt fast; sett den i kjøleskapet natten over.
Krage: (dette er en smule vanskelig å få til pent)
50 g hvit sjokolade, smeltet
150 g god, mørk sjokolade, smeltet (~100 g tror jeg holder)
Klipp en strimmel bakepapir litt bredere enn kaka er høy, og så lang at
den går helt rundt og litt til. Sprøyt hvit sjokolade i et pent mønster
på papiret. Når det er såvidt stivnet, bre mørk sjokolade over det hele.
La det stivne litt, og brett papiret rundt kaka med sjokoladen innover.
La det stivne helt, og ta av papiret. Bre pisket krem på toppen av kaka,
og dryss med kakao. Be Jon på kake.
--
Jon Heggland